Lekplatsinredning

På lekplatsen är inte bara de små som ska kunna känna sig trygga. Säkerhet handlar också om att vuxna tryggt kan låta barnen leka utan att behöva oroa sig för klämda fingrar och ännu värre saker. Lekutrustningen från LEDON alltid designad med säkerheten i åtanke.

I själva utformningen av lekplatsen fokuseras alltid på samspelet mellan funktionalitet och säkerhet. Vi har tänkt på säkerheten i alla delar, från helheten till de små detaljerna – det finns nämligen många ställen där det kan gå fel.

Ytorna på sandlådan är belagda med halkfritt gummi, så att barnen inte halkar i vått väder. Samma teknologi används på säten och ståytor. Vi har utvecklat specialrep med invävda stålvajrar som är vandalismsäkra, så att de både behåller sin form och är omöjliga att slita eller skära av. Vi har även ett stort utbud av fallunderlag som är godkända för en fallhöjd på upp till 300 cm.

Vi kommer under den här rubriken att publicera artiklar som berättar hur den optimala lekplatsen inrättas. Dessa artiklar publiceras i samarbete med lärare, lekplatsinspektörer och ledande forskare inom området.

 

Artiklar:

Kvalitet på alla nivåer

För LEDON täcker kvalitet många aspekter. Från lekvärde till hållbarhet, från inredning till säkerhet. Kvalitet för oss innebär att både…

Lekplatssäkerhet

På lekplatsen är inte bara de små som ska kunna känna sig trygga. Lekplatssäkerhet handlar också om att vuxna tryggt…

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Kolding Sygehus, Danmark

Adress:Kolding Sygehus, Sygehusvej, DK-6000 Kolding Byggår:2019