Lekredskap för institutioner

När daghem, förskolor och andra institutioner skall ha nya lekredskap till sina lekplatser, är det alltid tre faktorer som man skall ta hänsyn till: Lekvärdet skall vara högt, materialen skall vara underhållsfria och ha lång livslängd, och priserna skall vara konkurrenskraftiga. Så är det hos oss på LEDON, och därför har vi också  etablerat massor av lekplatser på daghem, förskolor, skolor och andra institutioner runt om i hela världen.

Vi är ett danskt designföretag och lekplatstillverkare, vilket också innebär att alla våra lekredskap tillverkas på vår fabrik i Gram på Södra Jylland. Under fler än 45 år har vi specialiserat oss på att skapa absolut bästa ramar för barns lek. Vi vet att barns utveckling beror på deras möjligheter att prova sig fram fysiskt, kognitivt, motoriskt och socialt. Vi är långt framme när det gäller kunskaper om barns utveckling av dessa viktiga färdigheter och förmågor. Därför är detta garanti för hundratals och åter hundratals timmar av roliga lekar när ni väljer lekredskap från LEDON till just ert daghem, er förskola, skola eller annan institution.

Vår innovativa produktutveckling pågår hela tiden i samarbete med vår allra viktigaste medspelare. Nämligen barnen själva. Det är de som skall ha glädje av våra lekredskap i sin vardag på institutionen. Utveckling är deras vardag och vi följer med och stöttar med roliga, utmanande och stimulerande lekredskap. Vi inspireras av barnens sätt att tänka och leka på, och med utgångspunkt i deras universum sätter vi oss vid ritbordet och skapar lekupplevelser i världsklass. Precis så som barnen tycker om dem!

I synnerhet är våra temaserier mycket populära på olika institutioner i både in- och utlandet. Genom att skapa temaserier med lekredskap, tar vi barnen med in i en berättande ram, som de själv kan fylla ut med olika karaktärer. Deras fantasi stimuleras, och ett narrativt förlopp kommer att utspela sig vid de olika ”scenerna”. Temaserierna inbjuder till både roll- och parallellekar, vilket gör att alltid finns något för alla åldersgrupper och utvecklingssteg.

Vår serie LEDON MiniPlay innehåller lekredskap för de allra minsta barnen. Här finns roliga utmaningar för de allra minsta, där 1- till 4-åringar får med hjälp av starka, glada färger bl.a. möjlighet att utforska sambanden mellan orsak och verkan, medan barnvänliga trappor, grepp och handtag säkerställer att barnen kan experimentera på egen hand – med vuxna på behörigt avstånd.

Våra populära serier LEDON Explore och LEDON Castle innehåller lekredskap för barn på daghem och skolor. Här har man kryddat lite extra med både äventyrslust och dramatik med allt från stugor och hyddor, hängbroar och lianer till torn, skattkistor och fängelsehålor. Ta en titt på vårt breda sortiment av utomhus lekredskap här.

Alla våra produkter är testade och godkända enligt den europeiska standarden EN1176, och samtliga certifieringar är genomförda av TÜV eller motsvarande. Vi säkerställer hög kvalitet och enhetliga produkter med hjälp av moderna produktionstekniker, och samtidigt löpande utvecklar och optimerar vårt breda sortiment. Det är din institutions garanti för optimala lösningar – både när det gäller kvalitet och lekvärde. Vi är medvetna om att priset är avgörande, för som alla andra har även ni som institution en budget som skall hållas. Genom att välja lekredskap från LEDON, investerar ni i en hållbar och underhållsfri lekplats med massor av lekvärde och nöjen för barn i alla åldrar. År efter år.

Ta kontakt med oss redan i dag och låt oss ta ett oförpliktande samtal om hur vi kan skapa världens bästa lekplats på er institution också. Vi hjälper gärna genom att utarbeta ett gratis inredningsförslag, så att ni snabbt får överblick över både möjligheterna och budgeten.

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Place du Marché Neuf, Mougins, Frankrike

Adress: Place du Marché Neuf, 06250 Mougins, Frankrike Byggeår: 2019