Material

LEDON endast använder miljövänliga, giftfria och underhållsfria material med lång hållbarhet. Det är inte det billigaste tillverkningssättet, men vi fokuserar på kvalitet.

 

Polyeten

Alla polyetenplattor är utvecklade speciellt för LEDON, för att därmed uppnå så hög kvalitet som möjligt. Materialet är underhållsfritt och extremt tåligt – och dessutom innehåller dess svarta kärna återvunnen plast. Vi återanvänder allt spillmaterial från våra polyetenplattor, och på så sätt uppnår vi så bärkraftig produktion som möjligt.

Plattorna är giftfria och godkända i enlighet med kraven i leksaksdirektivet EN 71, del 1–3. Även kraven i Code of Federal Regulations avsnitt 21, § 177.1520 för olefinplast (livsmedels- och läkemedelslagstiftningen i USA) är uppfyllda.

Vi levererar polyetenplattor i 11 olika färger med svart kärna. Plattorna är UV-stabiliserade i både råmaterial och färg, och det lämnas 5 års garanti mot materialförsämring.

Fiberdelar – nylon

Alla fiberdelar är gjorda i nylon (PA6), så att fingrarna inte fryser fast. Handtagen är runda och utformade med bra gripytor och därmed är risken för ögon- och tandskador minimal. Alla delar är underhållsfria, UV-stabiliserade i både råmaterial och färg samt slagbeständiga i temperaturområdet mellan -40 °C och +100 °C.+100 °C.

Glasklar polykarbonat

Alla genomskinliga kupoler och fönster är framställda av glasklar polykarbonat. Polykarbonat är extremt slagtålig i temperaturområdet mellan -40°C och +120°C, vilket i praktiken innebär att fönstret inte kan gå sönder. Materialet är uv-skyddat och därmed påverkas skivans utseende inte av vind och väder. Skivan bleknar inte heller, trots många timmars solljus.

Halkfri safe-tec polyeten

Den halkfria safe-tec polyetenplattan har en 3 mm tjock cubic grain gummibeläggning. Med specialframställd cubic grain mönster säkerställs absolut bästa grepp, även i regn- och frostväder.

Halkfri safe-tec plattan används till alla LEDONs säten och golv.

Fjädrar

Våra fjädrar är tillverkade i 18 mm specalfjäderstål som tål att böjas i alla riktningar. Efter lindning blir fjädern zink-fosforiserad och beläggs sedan med en slagtålig polyesterlack.

Fjädrarna är utformade så att fingrar inte kan komma i kläm, och vår patenterade uppspänning med självlåsande muttrar innebär att fjädern är fäst vid endast en punkt i varje ände. Det ger en lång livslängd med minimal risk för brott. Fjädrarna levereras med tillhörande skyddsöverdrag.

Bultar, skruvar och muttrar

Alla LEDONs produkter är monterad med underhållsfria bultar, skruvar, låsmuttrar och specialframställda aluminiumbussningar. På så sätt uppnås starkast möjliga konstruktion, som inte kräver underhåll eller efterspänning. Alla bultar och skruvar är i varmgalvaniserat eller rostfritt stål.

Beslag

Alla beslag är varmgalvaniserade för att undvika korrosion. Beslagen är framställda med rundade kanter, så att barn kan leka tryggt och säkert utan att riva sig på vassa kanter.

Metallrör

Alla metallrör och -stolpar är varmgalvaniserade för att undvika korrosion. 

På vissa produkter är genomgår metallrören också en pulverlackering, så att den vackra färgen framhävs. Pulverlackeringen är av högsta kvalitet och ger en särskild rep- och slagtålig yta. Lackeringsprocessen genomförs utan några lösningsmedel, och resterna från pulverlackeringen återanvänds, och därmed uppnås en bärkraftig och miljövänlig process.

Mutterkåpor

För att skydda barn mot vassa kanter täcker vi våra bultar och muttrar med mutterkåpor. Mutterkåporna skyddar även lekredskapen från onödig demontering. Mutterkåporna är liksom LEDONs andra fiberdelar framställda av nylon (PA6), vilket gör att de inte bleknar i solen och är slagtåliga i temperaturområdet mellan -40 °C och +100 °C.

Gummi

Med LEDONs nye gummimembran säkerställs inte bara många timmars roliga och spännande lekar. Gummimembranet är försett med flera lager mikrofiber, vilket gör materialet otroligt slitstarkt och samtidigt skyddar mot vandalism och förstörelse.

Rep och nät

Alla rep och nät består av taifunrep med 6 dukter, var och en med 8 ståltrådar – alltså totalt 48 ståltrådar. Detta ger en draghållfasthet på 4 500 kilo, och repet är därför motståndskraftigt mot vandalism.

Repet mjuknar inte och blir inte slappt vid användning. Alla klätterrep sätts ihop med nätsamlare i slagtålig nylon (PA6).

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Kolding Sygehus, Danmark

Adress:Kolding Sygehus, Sygehusvej, DK-6000 Kolding Byggår:2019