Material

LEDON endast använder miljövänliga, giftfria och underhållsfria material med lång hållbarhet. Det är inte det billigaste tillverkningssättet, men vi fokuserar på kvalitet.

 

Polyeten

Alla polyetenplattor är utvecklade speciellt för LEDON, för att uppnå så hög kvalitet som möjligt. Materialet är underhållsfritt och extremt tåligt – varken repor eller skråmor minskar den förväntade livslängden.

Plattorna är giftfria och godkända i enlighet med kraven i leksaksdirektivet EN 71, del 1–3. Även kraven i Code of Federal Regulations avsnitt 21, § 177.1520 för olefinplast (livsmedels- och läkemedelslagstiftningen i USA) är uppfyllda.

Vi levererar polyetenplattor i 11 olika färger med svart kärna. Plattorna är UV-stabiliserade i både råvara och färg, och det lämnas 5 års garanti mot materialförsämring.

Fiberdelar – nylon

Alla handtag är gjorda i nylon (PA6), så att fingrarna inte fryser fast. Handtagen är avrundade och utformade med bra gripytor och därmed är risken för ögon- och tandskador minimal. Alla delar är underhållsfria, UV-stabiliserade i både råmaterial och färg samt slagbeständiga i temperaturområdet mellan -40 °C och +100 °C.

Okrossbar polykarbonat

Alla kupoler och fönster från LEDON är gjorda av glasklar polykarbonat (PCA). Polykarbonat har en extremt hög slaghållfasthet i temperaturområdet mellan -40 °C och +120 °C, och i praktiken innebär detta att fönstret inte kan slås sönder. Materialet missfärgas inte av vädret och innehåller inga tungmetaller. De underhållsfria fönsterramarna är tillverkade i polyeten.

Halkfri polyeten

Den halkfria polyetenplattan har en 3 mm tjock gummibeläggning. Gummibeläggningen är utvecklad för fordonsindustrin och ger en mycket stark yta. Bland annat använder vi den halkfria polyetenplattan till alla tramp- och sittytor.

Fjädrar

Våra fjädrar är tillverkade i 18 mm specalfjäderstål som tål att böjas i alla riktningar. Efter lindning blir fjädern zink-fosforiserad och beläggs sedan med en slagtålig polyesterlack.

Fjädrarna är utformade så att fingrar inte kan komma i kläm, och vår patenterade uppspänning med självlåsande muttrar innebär att fjädern är fäst vid endast en punkt i varje ände. Det ger en lång livslängd med minimal risk för brott. Fjädrarna levereras med tillhörande skyddsöverdrag.

Bultar och skruvar

De allra flesta lekredskap från LEDON monteras med bultar, skruvar eller specialdesignade alubussningar. Alla bultar och skruvar är i varmgalvaniserat eller rostfritt stål.

Beslag

Alla beslag är ytbehandlade och utformade med rundade kanter.

Metallrör

Alla rör och stolpar av metall är ytbehandlade för att undvika korrosion. Metallrör ger en mycket stabil konstruktion som inte förändras över tiden.

Mutterkåpor

För att skydda barn mot vassa kanter täcker vi våra bultar och muttrar med mutterkåpor. Mutterkåporna skyddar även lekredskapen från onödig demontering.

Rep och nät

Alla rep och nät består av taifunrep med 6 dukter, var och en med 8 ståltrådar – alltså totalt 48 ståltrådar. Detta ger en draghållfasthet på 4 500 kilo, och repet är därför motståndskraftigt mot vandalism.

Repet mjuknar inte och blir inte slappt vid användning. Alla klätterrep sätts ihop med nätsamlare i slagtålig nylon (PA6).

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Okrossbar polykarbonat

Alla kupoler och fönster från LEDON är gjorda av glasklar polykarbonat (PCA). Polykarbonat har en…