Tunnelrutschkanor

LEDON specialdesignar tunnelrutschkanor för lekplatser i hela världen och vi står redo att hjälpa dig hela vägen, så att du får exakt den rutschkana som du behöver. Se exempel på några av våra tunnelrutschkanor på den här sidan, eller se fler i vår nya tunnelbroschyr.

Tunnelrutschkanorna från LEDON har under 17 år bevisat sitt värde. Kvalitet och lekvärde är av största vikt, och med åtta olika rörkomponenter i fem olika färger är kombinationsmöjligheterna många. Tunnelrutschkanorna är lämpliga för installation i alla leksystem och lämpar sig särskilt väl som terrängrutschkanor. Tunneln är konstruerad med korta bitar och därför kan du skapa spännande lösningar även på ett begränsat område. Med vårt specialdesignade program TunnelMaker har vi möjlighet att skapa en unik tunnelrutschkana åt dig.

Här är det inte bara magkittlaren som stimuleras. När barn rutschar förbättras motoriken, balansen och förmågan att bedöma avstånd och hastighet – färdigheter som ligger till grund för barnets fysiska och kunskapsmässiga utveckling.

Laddar data ...

Håller för ett riktigt långt åk

Tunnelrutschkanorna bygger på en mycket slitstark och hållbar konstruktion med materialtjocklek på upp till 9 mm och 24 bultar per rörsamling.

De underhålls- och giftfria tunnelrören är till och med UV-skyddade, och därför lämnar vi 5 års garanti mot väsentlig materialförsämring. Insynen är minimal tack vare den matta ytan, och materialet är ljuddämpande.

Tunnelrutschkanor

Letar du efter en bra tunnelrutschkana kan många faktorer vara avgörande för ditt val. Vi finns alltid redo att hjälpa dig på tel. +46 101 992 502 eller e-post info@ledon.se Nedan hittar du kanske svaren på några av dina frågor, annars är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vi hjälper dig att konstruera din nya tunnelrutschkana

När du behöver en ny tunnelrutschkana kan det vara svårt att räkna ut vilka rör du ska använda och hur de ska monteras. Det är viktigt att tunneln ligger precis mot marken utan att luta, och samtidigt ska tunneln passa det utrymme du har till förfogande. Det är med andra ord många saker att hålla reda på. TunnelMaker gör det enkelt att designa komplexa tunnelrutschkanor

Vi erbjuder oss därför att rita tunneln åt dig, så att du kan vara säker på att den passar och även uppfyller olika säkerhetskrav. Alla tunnlar från LEDON är godkända och certifierade enligt den europeiska standarden EN 1176. Certifieringarna utförs av TÜV Hamburg.

Vill du ha en tunnelrutschkana till din befintliga lekplats?

Tunnelrutschkana från LEDON monterad på befintlig naturlekplats

En tunnelrutschkana ökar lekvärdet på alla lekplatser, vilket gör den till en god investering om du vill utöka ditt nuvarande leksystem. Rören finns i fem olika färger och det bör därför vara möjligt att hitta en kombination som passar din lekmiljö. För att konstruera en tunnelrutschkana till ditt leksystem behöver vi bara veta starthöjd och areal.

Så säkerställer vi en god installation av din tunnelrutschkana

För att säkerställa att din tunnelrutschkana monteras korrekt skickar vi med en detaljerad monteringsanvisning. Dessa instruktioner är baserade på utformningen av din specifika tunnel, och därmed får du utförliga instruktioner om hur du ska gå till väga. Behöver du råd eller har frågor angående installationen, tveka inte att kontakta oss.

En stor framgång över hela världen

Tunnelrören från LEDON har varit en stor framgång över hela världen de senaste 20 åren, och därmed har vi många års erfarenhet av etablering och utveckling av tunnelrutschkanor. Detta innebär att vi idag kan erbjuda tunnelrör med marknadens bästa kvalitet. Fördelarna är många, och några av dem listas här nedan:

  • Underhållsfritt tunnelrör i giftfri polyeten (PE).
  • UV-skyddad och stöttålig mellan -40 °C och +80 °C.
  • Har klarat PAK-testet (inga tungmetaller).
  • Ingen efterspänning behövs.

Broschyr med tunnelrutschkanor från LEDON

I vår nya tunnelbroschyr kan du läsa om alla fördelar och se hur andra har använt tunnelrutschkanor från LEDON. Gå till katalogsidan där du kan ladda ner broschyren, eller läs den online.

Tillbehör till tunnelrutschkanor

Utöver tunnelrutschkanorna erbjuder vi även ett stort utbud av tillbehör. I sortimentet ingår olika startplåtar, fästelement, stödstolpar, kupoler, barriärplattor och utloppsplattor. Det finns därför en myriad av möjligheter att få exakt den tunnelrutschkana du vill ha.

Tunnelrör kan också ha andra syften

Tunnelrör från LEDON som används för evakuering

Även om den stora majoriteten av tunnelrören från LEDON säljs som rutschkanor i leksystem kan tunnlarna också ha andra syften. Till exempel har flera företag använt tunnlarna som evakuering. Detta är möjligt eftersom tunnelrören från LEDON har klarat brandtest EN 71-2.

Tunnelrör från LEDON kan användas som horisontella kryprör

Dessutom kan tunnelrören användas som kryprör eller kryptunnlar. Tunnelrören är fungerar även som kryprör, eftersom du kan lägga till fönster och kupoler till din kryptunnel. Det är ett lekredskap som barn i många olika åldersgrupper finner intressant: De minsta går på upptäcktsfärd och få ett nytt perspektiv på världen genom kupolen, medan de äldre barnen ofta använder kryprören som en "lya" där de kan hänga med sina vänner.

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Gummi

Med LEDONs nye gummimembran säkerställs inte bara många timmars roliga och spännande lekar. Gummimembranet är…