Balance

Utomhus lekredskap

På  LEDON har vi mer än 45 års erfarenhet av produktion av utomhus lekredskap och etablering av lekplatser. Vi är experter på att skapa ytor med högt lekvärde. Och det är direkt avgörande för barnens utveckling. Undersökningar visar nämligen att ju fler kvadratmeter per barn, desto färre konflikter. Därför spelar lekplatser och andra utomhus lekområden direkt avgörande betydelse för en kul och utvecklande vardag. Läs här hur vi genom tre generationer har specialiserat oss på att stödja barnens lekar.

Når barnen leker på lekplatsen, får de massor av frisk luft och D-vitaminer från solens strålar. Och oavsett vädret har lekplatsen alltid något att erbjuda. Våra utomhus lekredskap är framställda i underhållsfria material, och golven är halksäkra. Därför handlar det egentligen bara om rätt kläder! Om du väljer en lekplats från LEDON, är det inga risker för frostskador eller skållheta rutschkanor en riktigt varm sommardag. Däremot finns det massor av möjligheter för att träda in i en hel värld av roliga lekar.

Lekplatsen är en samlingspunkt – en plats där man får nya vänner. Om det är på dagiset, under skolans raster, i bostadsområdet där man bor eller i den kommunala parken i närheten, lekplatsen är ett ställe där man träffas, umgås och leker. Med våra utomhus lekredskap är man garanterad hundratals timmar roliga och uppmuntrande lekar.

Våra utomhus lekredskap designas och tillverkas i Danmark. Lösningarna är helgjutna och anpassas både yta och budget. Hos oss får du alltid en personlig kontaktperson som efter ett oförpliktande samtal om dina önskemål och behov utarbetar ett produktförslag och därefter ett inredningsförslag , med vars hjälp du ganska omgående får överblick över dina möjligheter och inte minst ditt projekts budget. Det säkerställer bästa lekupplevelser för barn i alla åldrar. Kontakta oss redan i dag och hör mer om möjligheterna.

Det är barnen som skall använda våra utomhus lekredskap, och därför är det en självklarhet att vi utvecklar våra lösningar i samarbete med dem. Målet är att skapa störst möjliga lekvärde, och när vi låter oss inspireras av barnens världar och fantasier, kan vi framställa aktiviteter som passar deras smak. Det handlar om att stimulera, utmana och utveckla deras naturliga lekar – och att skapa ramar för deras rollekar och experimenterar med kropp, språk och samspel. Våra utomhus lekredskap ger dem lust att leka och öva på vardagens många göromål och samspel.

Det är ganska stor skillnad på de behoven som varje enskild lekplats skall infria. För institutioner gäller det dock generellt, att utomhus lekredskap skall vara riktade till barn i åldern 1-12 år. På LEDON har vi lekplatser skräddarsydda till institutionernas olika åldrar. I synnerhet är våra temaserier mycket populära eftersom de stödjer barns utveckling och rollekar. Läs mer här om våra erbjudanden till förskolor, daghem och övriga institutioner.

Barn skall ha plats för att leka. Och deras lek skall föregå i ramar där allt från kvalitetsmaterial till säkra fallunderlag är av absolut bästa kvalitet. Alla våra lösningar lever upp till den europeiska standarden EN 1176 och samtliga certifieringar är gjorda av TÜV eller motsvarande. Det är din garanti för att alla godkännanden och säkerhetskrav är på plats.

Låt dig inspireras av vår mångfaldiga värld. Ge dig på upptäcktsfärd bland våra utomhus lekredskap och se hur de kom från barnens eget universum. Ta en titt på vårt stora urval av lekredskap här.

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Kirkeparken Lekeområde, Moss, Norge

Adresse:Dronningens gate 24, N-1530 Moss