Varför välja LEDON?

Ett familjeägt företag i tre generationer

När Leo Donbæk 1969 grundade LEDON, var det utifrån önskemålet om att göra en skillnad: Han ville skapa kvalitetslekplatser med hållbarhet och säkerhet i topp.

Sedan 1984 har Leo och hans son Tom Donbæk utvecklat och genomfört den produktionstekniska omställning som har fört LEDON där man befinner sig i dag, där alla lekredskap tillverkas med hjälp av tekniska program, mjukvara och CNC-maskiner. Hantverket och kvaliteten är fortfarande helt avgörande, och därför handfräses alla deltaljer ytterst noggrant, liksom alla produkter monteras för hand.

Sedan 2012 har Toms dotter, Simone Donbæk, varit fast anställd i familjeföretaget. Egentligen har hon varit med i hela sitt liv, först som lekbarn, därefter som ungdomsarbetare på lagret och nu som marknadschef. 

All vår lekutrustning tillverkas i Danmark och säljs i mer än 40 olika länder.

Delar samma passion och ambition

Vi är tre generationer, och vi drivs av samma passion och ambition: Vi vill skapa bäst lekupplevelser i barns anda, och vi vill göra det på rätt sätt. Det förutsätter både hängivna medarbetare, stort knowhow och kvalitetsoptimerad produktion. Därför föregår hela LEDONs produktion i Danmark, där vi skapar kvalitetssäkrade ramar för barns lekglädje över hela världen.

Värden

Lekvärde

Vi skapar lekupplevelser som har leken i sig. Upplevelser som väcker barns fantasi och ger dem lust att utvecklas. Det är lekvärdet som driver oss. Vi testar det på barnen och det avgör sammansättningen av våra lekmiljöer.

Kvalitet & Säkerhet

Kvalitet och säkerhet går före den goda leken. Vi använder absolut bästa råvaror, monterar elementen för hand och har sträng kvalitetskontroll. Våra produkter är godkända enligt normerna i den europeiska standarden och är certifierade av TÜV Hamburg.

Bärkraft

Vi fokuserar på barnen. Förutom att ge dem bästa lekupplevelser, arbetar vi målinriktat på att lämna över världen i åtminstone samma tillstånd som den nutida generationen fick den från sina föregångare. Det gör vi genom att tänka bärkraftigt. Exempelvis består våra polyetenskivor av en stor del återvinningsplast.

Know how

På LEDON har vi skapat lekupplevelser för barn i över 45 år. Vi vet vad som krävs, för vi känner barn och vet en massa om deras utveckling. Vi vet hur en lekplats skall inredas för att ge högst möjliga lekvärde, hållbarhet och säkerhet.

Råd & Vägledning

Det finns mycket att tänka på när man ska köpa nya lekredskap. Vilken lekutrustning som täcker dina behov, hur säkerhetsområdet ska se ut, fallunderlaget etc. Vi hjälper dig att välja den lösning som bäst passar dina behov, din ekonomi och det område som du har till förfogande.

Medskapande

Våra lekmiljöer har leken i sig ända ner i minsta detalj. Vi samarbetar nämligen med barn under hela utvecklingsfasen, för att på så sätt försäkra oss om att skapa lekupplevelser i barnens anda –med hänsyn till både lek, lärande och utveckling.

Har du frågor?

Har du frågor om produkter, priser eller sortiment ser vi fram emot att bli kontaktade av dig.

Kontakta oss: +46 101 992 502 eller info@ledon.se

Place du Marché Neuf, Mougins, Frankrike

Adress: Place du Marché Neuf, 06250 Mougins, Frankrike Byggeår: 2019